![]() |
TARİHSEL ÇEVRE VE YAPI KORUMACILARI DERNEĞİ |
Tarihsel Çevre ve Yapı Korumacıları Derneği olarak çocuklarımızın kültürel mirası koruma, sahip çıkma ve sürdürme bilinci edinmesi, kültür ve sanat duyarlılığı kazanması ve tarih bilincinin pekiştirilmesi amacıyla başlattığımız ''Geçmişten Geleceğe Adım Adım'' projemiz kapsamında 29 Nisan 2022 tarihinde Alibeyköy Ortaokulu öğrencilerinden bir grupla '' İstanbul Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret ettik.
Yönetim kurulu üyemiz Mustafa Özvural eşliğinde, öğrencilerin arkadaşlarına rehberlik yapmak için hazırladıkları anlatımları ile müze gezisi gerçekleşti.17 Mayıs 2022 tarihinde okullarında sunum yaptılar ve biz de derneğimiz adına öğrencilere ''katılım belgesi ve kitap'' takdim ettik.
Yönetim kurulu başkanımız Deniz Alkan ve yönetim kurulu üyemiz Hatice Karkaya, Mustafa Özvural'ın katıldığı etkinlikte Türkev-Türkiye Tarihi Evleri Koruma Derneği yönetim kurulu üyesi Gönül Tarhanlı, Arkeoloji Haber'den Yaşar İliksiz ve öğrencilerimize imzalı ''İstanbul Arkeoloji Müzesi'' kitaplarını takdim ettik. |
|
Tarihsel Çevre ve Yapı Korumacıları Derneği üyelerimiz ve dostlarıyla, 8-11 Nisan 2022 tarihleri arasında ,Mardin ve ilçeleri Midyat ,Savur'u içeren inceleme ve kültür gezisini gerçekleştirdik.
Dayrulzafaran Mnastırı, Firdevs Bahçesi'nde organik kahvaltı ile başlayan gezimiz, üç gün boyunca Mardin'in tarihi sokakları, Ulucami, Hatuniye Medresesi, Zincirli Medresesi, Morgabriel Manastırı, Süryani, Katolik ve Ortodoks Kiliseleri, Ezidi Köyü, Midyat, başaklarla yeşermiş sonsuz Mardin Ovası, Kamışlı Suriye sınırını, Dara Beyaz Su kenarında balık menüsü, Savur 'da geleneksel kır yemeği, Cercis Murat Konağı' nda yöresel yemekler, müzikler, halaylar, yöreye özgü üretimlerden alışverişler ile dinlendik, kadim Mezopotamya kültürünü anlamaya çalıştık.
Mardin'in misafirperverliğini ''başım gözüm üstüne'' sözleri, iğneoyalı anı hediyeleri ile hissettik.
Mardinli rehberimiz Burak Oğur ve organizasyonu yapan Savur İlçesi' nden Aysel Tumba ile bilgilendik. |
GEÇMİŞTEN GELECEĞE ADIM ADIM … GALATA KULESİ MÜZESİ
Tarihsel Çevre ve Yapı Korumacıları Derneği olarak çocuklarımızın kültürel mirası koruma, sahip çıkma ve sürdürme bilinci edinmesi, kültür ve sanat duyarlılığı kazanması ve tarih bilincinin pekiştirilmesi amacıyla başlattığımız ''Geçmişten Geleceğe Adım Adım'' projemiz kapsamında Alibeyköy Ortaokulu öğrencileriyle birlikte Galata Müzesi 'ndeydik.
Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Özvural önderliğinde düzenlenen gezide, derneğimizden Esin Rüsteoğlu 'nunda katılımıyla birlikte öğrenciler müze hakkında bilgiler alıp, eserleri inceleme fırsatı buldular.
Yaptığımız Galata Kulesi Müze Gezisi 'ne katılan öğrencilere ''katılılm belgesi ve kitap takdim ettik''.
Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Özvural 'ın katıldığı etkinlikte başta okul müdürü Taylan Özbek olmak üzere tüm öğretmen ve öğrencilere derneğimize gösterdikleri ilgiden dolayı çok teşekkür ederiz.
Tarihsel Çevre ve Yapı Korumacıları Yönetim Kurulu
|
Tarihsel Çevre ve Yapı Korumacıları Derneği olarak çocuklarımızın kültürel mirası koruma, sahip çıkma ve sürdürme bilinci edinmesi, kültür ve sanat duyarlılığı kazanması ve tarih bilincinin pekiştirilmesi amacıyla başlattığımız “Geçmişten Geleceğe Adım Adım” projemiz kapsamında bugün Alibeyköy Ortaokulu öğrencileriyle, büyük usta Mimar Sinan’ın ölüm yıl dönümü münasebetiyle Mimar Sinan’ın türbesini ziyaret ettik.
Yönetim Kurulu üyelerimiz Mustafa Özvural ve Esin Rüstemoğlu’nun eşlik ettiği gezide Mimar Sinan’ın başyapıtlarından Süleymaniye Camii ve Hürrem Sultan Türbesi de ziyaret edildikten sonra İstanbul Üniversitesinin içinde yemek molası verildi. Gezimizin sonunda ise Tarihi Vefa Bozacısı öğrencilerimize boza ikram etti.
Derneğimize ve projemize gösterdikleri ilgiden dolayı Alibeyköy Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerine, ayrıca destekleri için Tarihi Vefa Bozacısı yetkilisi Fazlı Bey ve personeline çok teşekkür ederiz.
Tarihsel Çevre ve Yapı Korumacıları Yönetim Kurulu
|
Geleneksel olarak düzenlediğimiz "Eski Eser Yapılarda Restorasyon Uygulamaları" başlıklı onuncu seminerimizi 26 Mart 2022 Cumartesi günü Mimarlar Odası Karaköy adresinde gerçekleştirdik.
Seminerimize sunumlarıyla katılan değerli hocalarımıza ve meslektaşlarımıza, izlemeye gelen tüm katılımcılarımıza derneğimize verdikleri destek için teşekkür ederiz.
Seminer kaydını Youtube Sayfamızdan izleyebilirsiniz.
|
Tarihsel Çevre ve Yapı Korumacıları Derneği olarak çocuklarımızın kültürel mirası koruma, sahip çıkma ve sürdürme bilinci edinmesi, kültür ve sanat duyarlılığı kazanması ve tarih bilincinin pekiştirilmesi amacıyla başlattığımız “GEÇMİŞTEN GELECEĞE ADIM ADIM…” projemiz kapsamında 3. gezi olarak 16 Şubat Çarşamba günü Alibeyköy Ortaokulu öğrencileriyle birlikte Pera Müzesi’ndeki “ İstanbul'da Bu Ne Bizantinizm! Popüler Kültürde Bizans Sergisi” gezilmişti. |
Her yıl gelenekselleşen seminerimize pandemi nedeniyle ara vermiştik.
Derneğimizin bu yıl 10.sunu gerçekleştireceği "Eski Eser Yapılarda Restorasyon Uygulamaları" konulu Seminerimize, değerli tüm üyelerimizi ve kültür dostlarını bekliyoruz.
Tarihsel Çevre ve Yapı Korumacıları Derneği Yönetim Kurulu
Tarih: 26 Mart 2022 Cumartesi
Yer: Mimarlar Odası, Karaköy
|
Tarihsel Çevre ve Yapı Korumacıları Derneği olarak çocuklarımızın kültürel mirası koruma, sahip çıkma ve sürdürme bilinci edinmesi, kültür ve sanat duyarlılığı kazanması ve tarih bilincinin pekiştirilmesi amacıyla başlattığımız “GEÇMİŞTEN GELECEĞE ADIM ADIM…” projemiz kapsamında Alibeyköy Ortaokulu öğrencileriyle birlikte Pera Müzesi’ndeydik. |
Tarihsel Çevre ve Yapı Korumacıları Derneği olarak; çocuklarımızın kültürel mirası koruma, sahip çıkma ve sürdürme bilinci edinmesi, kültür ve sanat duyarlılığı kazanması ve tarih bilincinin pekiştirilmesi amacıyla başlattığımız “GEÇMİŞTEN GELECEĞE ADIM ADIM…” projemiz kapsamındaki ilk etkinliğimizi Alibeyköy Ortaokulu öğrencileriyle birlikte gerçekleştirdik.
Yönetim Kurulu üyemiz Mustafa Özvural önderliğinde düzenlenen gezide, öğrenciler Tevfik Fikret’in doğum günü sebebiyle Aşiyan müzesini ziyaret ettiler. |
Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ile Hacettepe Üniversitesi iş birliğinde yürütülen “Sivil Toplum Araştırmaları (Dijitalleşme) Projesi” kapsamında 11-12 Ekim 2021 tarihinde İstanbul İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve akademi temsilcilerinin yer aldığı “Sivil Toplum Çalıştayı” na derneğimizi temsilen katıldık. |
|
Değerli Meslektaşlarımız,
Tarihsel Çevre ve Yapı Korumacıları Derneği’miz ve TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Anadolu 1. Bölge Temsilciliği ile birlikte düzenlediğimiz
Geleneksel Yapım Teknikleri, Çağdaş Mimaride Geleneksel Teknik ve Malzemenin Kullanımı” konusu ile devam ediyor.
Seminerin “ Geleneksel Kültürün Çağdaş Mimariye Olası Katkıları ” başlıklı dördüncü ve son oturumu, Doç. Dr. Koray GÜLER ve Yapı Biyoloğu And AKMAN katılımı, Restorasyon Uzmanı Y. Mimar Deniz ALKAN moderatörlüğü ile 08 Ocak 2021 Cuma, 14.00- 16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir. Seminere kayıt yaptırmak için detayları aşağıda bilgilerinize sunar, katılımınızı dileriz.
|
|
SEMİNERLERİMİZ DEVAM EDİYOR...
Tarihsel Çevre ve Yapı Korumacıları Derneği’miz ve TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Anadolu 1. Bölge Temsilciliği ile birlikte düzenlediğimiz; "Mimaride Koruma Seminerleri-2" etkinliğimizin 3. oturumu, "Geleneksel Ahşap Yapı ve Çağdaş Mimaride, Ahşap Yapı Malzemesi Kullanımı" başlıklı seminer, Doç. Dr. Ayten ERDEM ve Doç. Dr. Erkan AVLAR katılımı, Restorasyon Uzmanı Y. Mimar Deniz ALKAN moderatörlüğü ile 25 Aralık 2020 Cuma, 14.00- 16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir. Söyleşiye kayıt yaptırmak için detayları bilgilerinize sunar, katılımınızı dileriz.
Zoom kaydı için: http://bit.ly/3podxSj
YouTube yayını için : https://youtu.be/zdWf1wexkfs |
Değerli meslektaşlarımız,
Mimarlık meslek pratiklerine dair tartışmalarımızı sürdürebilmek ve mesleki gelişimde sürekliliğin sağlanabilmesi adına TMMOB Mimarlar Odası Sürekli Mesleki Gelişim Merkezi olarak TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Anadolu 1. Büyükkent Bölge Temsilciliği ve Tarihsel Çevre ve Yapı Korumacıları Derneği iş birliği ile kurguladığımız e-seminer programları dört oturumdan oluşan “Mimaride Koruma Seminerleri 2: Geleneksel Yapım Teknikleri, Çağdaş Mimaride Geleneksel Teknik ve Malzemenin Kullanımı” konusu ile devam ediyor. |
1 2 3 4 5 ![]() |